Skip links

Fodbold, fællesskab og frivillig

Alexander er en passioneret frivillig, der brænder for at skabe positive oplevelser og et inkluderende fællesskab for alvorligt og kronisk syge børn gennem Børneulykkesfondens Helteakademi. Han deler sin passion for fodbold og bruger sin erfaring som fodboldtræner til at hjælpe disse børn, der ofte ikke passer ind i normale sportsforeninger på grund af en kronisk eller langvarig sygdom.

Hans motivation for at være en del af Helteakademiet stammer fra hans lange historie med frivilligt arbejde inden for fodboldverdenen. Han har været frivillig fodboldtræner i mange år, både på amatør niveau og med eliteudøvere. Han har set udfordringerne ved konkurrencepræget sportsmiljø, hvor forældre og børn ofte fokuserer på resultater og præstationer.

Det er fantastisk at kunne have et sted, hvor jeg kan give noget af det, som faktisk giver noget værdi. Ikke fordi det ikke gav noget der jeg trænede eliteudøvere. Men her der kan man bare se med det sammen, at det giver noget.

Da Alexander valgte at forfølge sin karriere, fravalgte han at være traditionel frivillig fodboldtræner og i stedet bruge sin fritid som frivillig hos Helteakademiet. Her ønsker han at skabe et miljø, hvor børnene kan trives og nyde sporten uden pres eller konkurrence. Han ser frivilligt arbejde som en måde at give tilbage til samfundet og hjælpe dem, der ellers ville blive overset eller ekskluderet fra sportslige aktiviteter.

For Alexander handler det om mere end bare sport. Han ser frivillighed som en måde at holde sig nede på jorden, bevare et nærværende fokus og opbygge meningsfulde relationer. Han værdsætter den inkluderende natur af Helteakademiet, hvor alle børn, uanset baggrund eller livssituation, kan deltage og nyde sporten.

Han har bemærket, hvordan frivilligt arbejde i Helteakademiet giver børnene mulighed for at opleve glæde, skabe forbindelser og føle sig som en del af et fællesskab, som de måske ikke ellers ville have haft adgang til. Han deler også historier om børn, der endelig føler sig som en del af et hold og får en følelse af stolthed og tilhørsforhold.

Alexander føler sig beriget af at være en del af Helteakademiet og er begejstret for at se, hvordan hans frivillige arbejde gør en positiv forskel i børnenes liv. Han er dedikeret til at skabe en atmosfære, hvor børnenes glæde og trivsel er i fokus, og hvor de kan dyrke sport på deres egne betingelser. Han ser det som sit ansvar og sin pligt at give disse børn muligheden for at opleve glæden ved sport og fællesskab.

Det handler om at skrue lidt på nogle knapper, så kan børnene jo lave nøjagtig det samme som de andre.

Alexander ser frivilligt arbejde som en måde at skabe bevægelsesglæde for børnene. Han forstår, at det kræver mere end bare at forklare med ord; det kræver at vise med kroppen, at engagere sig både verbalt og non-verbalt. Han glæder sig over at være en del af det øjeblik, hvor børnene finder glæden ved at bevæge sig og bryder ud af deres begrænsninger og eksklusion.

For Alexander er bevægelsesglæde ikke kun noget, han skaber hos børnene; det er også noget, han selv oplever. Han beskriver, hvordan han bruger al sin energi til træning, men alligevel føler sig fyldt med positiv energi bagefter. Han ser det som en udveksling af energi mellem ham selv og børnene, der giver ham en følelse af overskud og tilfredshed.

Jeg tror den der bevægelsesglæde, den er svær at beskrive. Det er jo en kropslig følelse.

Selvom mandage ofte kan være udfordrende for Alexander, ser han altid frem til at deltage, fordi han ved, at det vil berige hans dag og fylde ham med energi. Han føler, at hans arbejde som frivillig hjælper med at gøre hans dagligdag bedre og giver ham mulighed for at fokusere på andre aspekter af sit liv med en positiv sindstilstand.

Mandag aften, når jeg kommer hjem og har brugt al min energi, kan det føles som om, jeg har tømt mit energilager. Men i sidste ende får jeg mindst lige så meget tilbage, hvis ikke mere. Fordi børnenes glæde og energi smitter af på mig.

Kunne du også tænke dig, at være frivillig i et af Børneulykkesfondens projekter, så kan du surfe lidt rundt på frivilligjob.dk og finde det helt rigtige frivillige job lige her

Du kan læse mere om Børneulykkesfonden og dens forskellige projekter her: https://www.børneulykkesfonden.dk

Eller følge Børneulykkesfonden på dens sociale medier:
Facebook
LinkedIn
Instagram

Du kan også følge Helteakademiet på de sociale medier:
Facebook
Instagram