Skip links

Det er et privilegium at være frivillig

Emilie har dedikeret sig som frivillig i telefonrådgivningen hos Dansk Stalking Center siden 2017, hvor hun aktivt bidrager med at tilbyde rådgivning og støtte til alle, der er påvirket af stalking. Dansk Stalking Center tilbyder gratis hjælp og rådgivning til alle personer, der er berørte af stalking, herunder stalkingudsatte, deres børn samt pårørende.

Med et kollegialt og professionelt netværk at støtte sig til tilbyder Emilie rådgivning på forskellige områder i relation til stalking, herunder identifikation af stalking og dets træk, udvikling af målrettede strategier til at afskærme sig mod stalking, effektiv indsamling af nødvendige beviser, kontakt til politi, rådgivning om, hvordan man formidler sin situation på arbejdspladsen, håndtering af tilfælde med digital stalking samt forslag til at tackle og håndtere følelsen af magtesløshed.

Emilies motivation for at være frivillig i Dansk Stalking Center bunder i hendes ønske om at hjælpe andre og anerkende et behov, som måske ikke bliver anerkendt af offentlige instanser. For hende er frivilligt arbejde en form for privilegium, hvor hun bidrager til forandring i samfundet og for den enkelte person. Hun ser det som en måde at tilbyde tilfældig venlighed på en mere struktureret måde.

Jeg tror, at det er en vigtig del af det at være frivillig, at du skal vælge der, hvor du kan bidrage bedst, hvor du kan være den bedste hjælpende hånd. Det nytter ikke noget at gå ind i noget for prestige. Det nytter ikke noget at gå ind i noget, fordi det lyder godt på papiret. Du skal være der fordi det virker for dig. At det giver mening for dig

Det frivillige arbejde giver hende en følelse af at være en del af noget større og mere meningsfuldt. Det hjælper hende med at føle sig tilfreds med sig selv og handle i overensstemmelse med sine egne principper og moral. Selvom hun er introvert, ser hun frivilligt arbejde som en måde at udtrykke random kindness og være en støtte for andre, når de har brug for det. For hende er det en måde at føle sig fuldendt og give tilbage til samfundet.

Det er et privilegie at bidrage. Det er et privilegie at være med til at værdisætte. Det er et privilegie at være med til at anerkende, og det er et privilegie i at tage del i noget større, noget fælles. Det er et privilegie jeg har.

Emilie fortæller hvordan hun oplever at der er sket en positiv udvikling, siden hun begyndte som frivillig i 2017 til nu. Emilie bemærker, at der er blevet større opmærksomhed omkring stalking og en bredere forståelse for, hvad stalking kan indebære og påvirke. Samfundet er blevet mere oplyste om problemet, og der er også en større accept af, at stalking kan manifestere sig på forskellige måder. Emilie oplever også på sine vagter, at flere mænd, pårørende og professionelle ringer ind for at få hjælp eller udtrykke bekymring på andres vegne.

I de første par år da jeg stadigvæk var studerende der lagde jeg rigtig mange timer. Havde jeg lige 2 fritimer, så kørte jeg bare lige ind forbi centeret og var på i Rådgivningen. Siden da har jeg bare holdt ved uanset hvad der ellers er sket i mit karriereliv. Det gav bare mening for mig, og det gør det stadigvæk. Jeg har set hvordan det har udviklet sig og hvordan det har gjort en forskel.

Emilie balancerer sit frivillige arbejde med sin professionelle rolle som jurist. Hun finder glæde i at dykke ned i juridiske detaljer i sit professionelle job, hvor hun udfordrer og stiller krav. Hendes frivillige arbejde giver hende derimod mulighed for at være følelsesmæssigt til stede, lytte og give plads til forskellige perspektiver. Hun kan adskille de to verdener og finde balance i at være den strenge jurist på arbejdet og den støttende, inkluderende person som frivillig.

Jeg får ligesom lov til at være mennesket bag juraen, og jeg får lov til at indtræde i en mere menneskelig karakter, hvor jeg ikke skal være hård. Jeg skal ikke være bidsk. Jeg skal ikke være udfordrende. Jeg skal være lyttende. Jeg skal være inddragende, indtagende, og jeg skal have forståelse. Så for mig er det virkelig bare altså det er Black and White og det fungerer så godt for mig, fordi min evne og følelse af det her med, at jeg har en kåbe her – jeg har en anden kåbe her. Det gør, at jeg er i stand til at møde begge udfordringer og begge mine job. Altid med koppen fyldt, fordi den ene del fylder min krop op på et niveau, og den anden del fylder min krop op på et andet niveau.

Generelt er Emilie en dedikeret frivillig med en dyb forståelse af, hvor vigtigt hendes arbejde er i at støtte dem, der er ramt af stalking, og at skabe opmærksomhed omkring dette undervurderede problem. Hendes motivation, dedikation og evne til at skabe en meningsfuld forskel gør hende til en betydningsfuld del af Dansk Stalking Center.

Kunne du også tænke dig, at være frivillig i Dansk Stalking Center, så kan du surfe lidt rundt på frivilligjob.dk og finde det helt rigtige frivillige job lige her

Du kan læse mere om Dansk Stalking Center og dets arbejde her: https://danskstalkingcenter.dk

Eller følge Dansk Stalking Center på deres sociale medier:
Facebook
LinkedIn
Instagram