Skip links

Kathrine og den meningsfulde strikkeklub

Kathrine er en dedikeret kvinde, der bor sammen med sin mand og deres to børn. Hendes karriere har været fyldt med engagement og omsorg for børn. For omkring et år siden blev Kathrine inspireret til at udfordre sig selv på nye områder. Hun stødte tilfældigt på rørende historier om spiseforstyrrelser og psykisk helbred på sociale medier, hvilket berørte hende dybt på grund af hendes personlige erfaringer.

Jeg tror, jeg har et blødt hjerte for at hjælpe mennesker, og det kan godt være noget, der kommer af, at man selv har prøvet at have det svært. Så tænker jeg, man har stået over for udfordringer både som barn, ung og voksen, hvor man har haft det svært. Jeg har altid følt en form for meningsfuldhed i at være der for andre, og det er blevet en værdifuld del af mit liv. Jeg tror ikke, det blot er tilfældigt.

Dette førte hende til at blive en frivillig i Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade, hvor hun bruger sin tid og ekspertise til at støtte dem, der har en igangværende spiseforstyrrelse, en tidligere spiseforstyrrelse og/eller udøver selvskade eller har udøvet selvskade. Selvom hun kun har været involveret som frivillig i omkring 10 måneder, er hendes engagement og ønske om at udvikle sig som rådgiver tydeligt.

På en eller anden måde tror jeg bare, jeg faldt for det i en periode af mit liv, hvor jeg havde tid og overskud til at engagere mig. Så fik jeg lyst til at involvere mig, og det er faktisk kun omkring et år siden, så jeg har været frivillig i cirka 10 måneder. Jeg er stadig under oplæring.

Kathrine deltager i rådgivningssessioner, hvor hun yder støtte og rådgivning via chat til dem, der har brug for det. Hendes strukturerede tilgang og brug af værktøjer fra hendes træning som frivillig rådgiver er afgørende for hendes indsats. Organisationen har et mangfoldigt team af frivillige, der inkluderer studerende, tidligere sygeplejersker, terapeuter og folk med forskellige baggrunde.

Selvom Kathrine er travlt optaget af sit job og familieliv, har hun opdaget, at hendes frivillige arbejde er en værdifuld investering. Hun ser det som en nødvendig del af sit liv, der giver hende mulighed for at give tilbage til samfundet og støtte dem, der har brug for det. Hendes engagement i rådgivningsarbejdet har tilføjet en ekstra dimension til hendes tilværelse, hvor fællesskabet og interessen for emnet vejer lige så tungt som selve opgaven.

Frivilligt arbejde har givet mig meget. Ja, det er en ting, hvordan man støder på det, men en anden ting er hvorfor bliver man i det? Jeg betaler endda for parkering, når jeg er der. Men jeg ville ikke undvære det. Det er som en meningsfuld strikkeklub, hvor man er sikker på spændende samtaler, hyggelige stunder og meningsfuldhed. Jeg kan endda komme træt fra arbejde, men bliver alligevel fyldt med energi og positivitet, når jeg tænker på at deltage

Kathrine finder stor glæde i det meningsfulde fællesskab, hun har fundet som frivillig. Hun sammenligner det med en “meningsfuld strikkeklub”, hvor ligesindede individer kommer sammen for at dele tanker, støtte hinanden og udveksle erfaringer. Samtidig værdsætter hun den støttende atmosfære i organisationen, hvor hendes personlige erfaringer mødes med forståelse og accept.

Hendes motivation for at være frivillig stammer fra både personlige og faglige faktorer. På det personlige plan ønsker Kathrine at hjælpe andre gennem deres udfordringer, især dem der står over for spiseforstyrrelser og selvskade. Hendes empati og forståelse baseret på egen erfaring giver hende mulighed for at være en støttende skulder at læne sig op ad.

På det faglige plan er Kathrine en ivrig lærende, der drager fordel af de færdigheder, hun udvikler som frivillig rådgiver. Hun dykker ned i emner som rådgivning, narrative psykologi og helingsprocessens faser, hvilket tilfredsstiller hendes nysgerrighed og giver hende mulighed for personlig vækst.

Det handler ikke bare om at drikke kaffe med de mennesker, det er selvfølgelig rådgivning, der driver det. Men det sociale aspekt tiltaler mig også. Det er ikke hver dag, man finder mennesker, der synes det er spændende at diskutere disse emner. Vi har en fælles interesse og en dedikation til det. Samtidig har vi en struktur, der giver os retning

Alt i alt er Kathrine en dedikeret frivillig, der kombinerer medfølelse, nysgerrighed og ønsket om personlig vækst for at bidrage til foreningens arbejde med at hjælpe dem, der kæmper med spiseforstyrrelser og selvskade. Hendes motivation udspringer fra hendes personlige erfaringer og ønsket om at gøre en positiv forskel i samfundet.

Kunne du også tænke dig, at være frivillig i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, så kan du ligesom Kathrine surfe lidt rundt på frivilligjob.dk og finde det helt rigtige frivillige job lige her

Du kan læse mere om Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade og dets arbejde her: https://spiseforstyrrelse.dk/

Eller følge Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade på deres sociale medier:
Facebook
Instagram
LinkedIn