Skip links

Jeg tror vi alle sammen søger efter ting i vores liv, der giver mening…

Emmelie er en dedikeret frivillig i TUBA, en organisation der tilbyder støtte, rådgivning og terapi til unge der vokser eller er opvokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Hendes engagement som onlinerådgiver og brevkasseredaktør hos TUBA er dybt forankret i hendes personlige oplevelser og ønske om at hjælpe andre i lignende situationer.

Med en baggrund som socialrådgiver og en ny afsluttet kandidatgrad i pædagogisk filosofi, er Emmelie en reflekteret og engageret frivillig. Hendes tilknytning til TUBA stammer fra hendes egen erfaring med organisationens støtte i ungdommen, og hendes ønske om at give tilbage til det arbejde, der hjalp hende igennem en svær tid.

Jeg kendte til organisationen og jeg kendte til den hjælp som de tilbød. Og så fik jeg selv rigtig, rigtig, rigtig meget ud af det selv.

Emmelies frivillige arbejde handler om mere end blot at udføre opgaver eller yde en tjeneste. Det handler om at være til stede for andre, anerkende deres udfordringer og ressourcer samt skabe en tryg og tillidsfuld atmosfære. Hun har en særlig evne til at se de små detaljer og reflektere over dem, hvilket gør hende i stand til at skabe en meningsfuld forbindelse med de mennesker, hun hjælper.

En central del af Emmelies tilgang er at undgå at stigmatisere eller pålægge unødigt pres på de unge, hun arbejder med. Hun ønsker at afmystificere de udfordringer, de står over for, og skabe et miljø, hvor de kan dele deres bekymringer og oplevelser uden at føle sig dømt. Dette skyldes også hendes overbevisning om, at anerkendelse og forståelse er afgørende faktorer i at støtte unges udvikling og trivsel.

Jeg tror mit frivillige bidrag har en ret stor effekt. Med de spørgsmål jeg stiller, sår jeg frø ved den unge eller barnet som skriver ind og giver dem handlemuligheder som de ikke var klar over eksisterede

Hendes tilgang til frivilligt arbejde viser, hvordan frivillighed ikke blot handler om at udføre en tjeneste, men også om at skabe meningsfulde forbindelser, anerkende andre menneskers værdi og bidrage til en mere inkluderende og empatisk samfundskultur. Emmelies historie illustrerer, hvordan enkeltpersoners engagement og omsorg kan have en positiv og dybtgående indflydelse på både dem selv og de mennesker, de hjælper.

Jeg tror vi alle sammen søger efter ting i vores liv, der giver mening. Ellers så er der ikke nogen grund til at være til. For mig, så er det bare virkelig meningsfuldt

Dybt engageret i at skabe en meningsfuld forandring erkender Emmelie også betydningen af samarbejde med kolleger og skabe et trygt miljø. Hun understreger, at et støttende vagthold er afgørende for at kunne dele usikkerheder og bekymringer. For Emmelie handler det ikke kun om at hjælpe de unge, men også om at skabe en positiv arbejdskultur og et stærkt fællesskab.

TUBA er en organisation, hvor man bliver taget seriøst, selvom man er frivillig. Og det er vigtigt for mig, at man ikke er ”bare en frivillig”.

Alt i alt er Emmelie en dygtig og følsom frivillig, der brænder for at skabe en positiv indvirkning på de unge menneskers liv. Hendes indsigt, empati og evne til at kommunikere på en støttende og forstående måde gør hende til en dyrebar ressource i TUBAs onlinerådgivningsteam. Hun fortsætter med at inspirere og hjælpe unge, der søger hendes vejledning, og hendes engagement er en sand reflektion af hendes ønske om at gøre en positiv forskel i samfundet.

Kunne du også tænke dig, at være frivillig i TUBA, så kan du ligesom Emmelie surfe lidt rundt på frivilligjob.dk og finde det helt rigtige frivillige job lige her

Du kan læse mere om TUBA og dets arbejde her: https://tuba.dk/

Eller følge TUBA på deres sociale medier:
Facebook
Instagram
LinkedIn