Skip links

Nina er frivillig i en gymnastikforening

“Jeg får selvtillid af at facilitere gode oplevelser”

Nina Vangsgaard Balle er frivillig instruktør for et rytmisk gymnastikhold på 18+ i ASG (Aarhus Studenter Gymnastik) på anden sæson. Hun er vild med at facilitere gode oplevelser, for det giver hende selvtillid.

Ud over sit studie i pædagogisk filosofi, et studiejob på VIA’s forskningscenter og sin egen gymnastiktræning er Nina både aktiv frivillig i ASG’s gymnastikudvalg og som instruktør: “Jeg skal da finde en balancegang mellem filosofi, studiejob og gymnastik. Men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at mit frivillige engagement er entydigt positivt og givende“.

Der er 38 gymnaster på holdet, som Nina og hendes medinstruktør har ansvaret for, og det er 10 flere på holdet end sidste sæson – og der er endda venteliste: “På vores hold har vi skabt en fælles opfattelse af, at det er OK at fejle, når bare vi hygger os, udvikler os, udfordrer os og hæver niveauet“.

Vrid i hofterne og mega fed stemning

Jeg har altid dyrket gymnastik og sætter hele tiden nye mål for min egen præstation. Men det er noget helt andet, når jeg instruerer andre mennesker i teknikker, koreografier og fx evnen til at slippe nogle hæmninger“, siger Nina og fortæller om én af sine rigtig gode oplevelser med holdet: “Jeg gav mine gymnaster en udfordring. De skulle lave en jazz-koreografi, hvor hofterne skulle vrides og kvindeligheden udtrykkes. Det kan måske opleves lidt grænseoverskridende, og i starten var deltagerne lidt tilbageholdende. Men det lykkedes os at give los og grine, og vi skabte en mega fed stemning sammen“, siger Nina, der ikke er bange for at invitere holdet på flere udfordringer fremover.

Nina er ikke gået målrettet efter at blive frivillig, men da hun blev prikket på skulderen af én af udvalgsmedlemmerne i ASG og opfordret til at blive en del af udvalget, og samtidig få ansvaret for sit eget hold, faldt det alligevel Nina let at sige ja: “Jeg var dog en anelse bekymret for, om mine evner som instruktør nu slog til, om jeg havde tid osv. Men det er blevet mit frirum, og jeg tænker da også, at mit frivillige arbejde kan bruges som pejlemærke i forhold til mit karrierevalg“, funderer hun og tilføjer, at drømmejobbet fx kunne være noget med undervisning i samfundsfag, filosofi og gymnastik.

Om ASG

Aarhus Studenter Gymnastik & Fitness er de studerendes gymnastik- og fitnessforening i Aarhus. Det er en idrætsforening under Aarhus Universitetssport og har til mål at give studerende i Aarhus og omegn gode træningsmuligheder inden for gymnastik og fitness til studievenlige priser.

Læs mere her: https://www.asg.dk/