Skip links

FAQ – spørgsmål og svar

Hvad er Frivilligjob.dk, og hvem står bag?

Frivilligjob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde med mere end 9.000 jobopslag årligt fra frivillige foreninger og andre organisationer, der har frivillige aktiviteter. Vi arbejder for at vise bredden i det frivillige arbejde og inspirerer mennesker til at finde netop det frivillige arbejde, der matcher deres interesser og kompetencer. Derfor har vi meget få grænser for, hvem der må bruge Frivilligjob.dk til at søge frivillige. Side om side med opslag fra traditionelle foreninger som Røde Kors, DGI og Det Danske Spejderkorps finder du opslag fra fx græsrodsorganisationer, socialøkonomiske virksomheder og projekter, der er igangsat af offentlige institutioner.

Friviligjob.dk har eksisteret siden 2005 og er et projekt under Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark (FriSe). Vi er et non-profit projekt, der er finansieret af pulje- og fondsmidler. Størstedelen af finansieringen kommer fra Social- og Indenrigsministeriet.

 Jeg vil gerne vide mere om et bestemt frivilligjob – hvem skal jeg kontakte?

Hvis du har spørgsmål til opslag, fx om arbejdsopgaver, baggrund, målgruppe, tidsforbrug osv., kan du kontakte organisationen via formularen “Kontakt organisation”, som står lige over hvert opslag. Herefter vil den organisation, der har oprettet opslaget, kontakte dig.

Frivilligjob.dks medarbejdere ved ikke mere om det enkelte frivilligjob end det, som der står i opslaget. Derfor er kontaktformularen den hurtigste og mest effektive måde at få kontakt til de ansvarlige for jobopslaget.

Jeg har fundet et job, jeg gerne vil søge – hvordan gør jeg?

Klik på ‘Kontakt organisation’ i det opslag, du gerne vil søge. Brugeren bag opslaget har valgt en af tre mulige måder at modtage beskeder og ansøgninger. Hvis der skal ansøges via Frivilligjob.dks system, så vil der åbne en kort kontaktformular, hvor du kan skrive en kort besked til organisationen, som herefter vil kontakte dig, når de har læst din henvendelse. Vi opfordrer alle ansøgere om IKKE at medtage personfølsomme oplysninger, og det er ikke længere muligt at vedhæfte fx CV, da Frivilligjob.dk ikke må lagre sådanne oplysninger jf. vores privatlivspolitik. Hvis der skal søges eksternt, så bliver du enten præsenteret for en mailadresse, som du skal sende en direkte mail til, eller også møder du et link, som leder videre til et ansøgningssystem hos organisationen.  

Organisationen vil herefter kontakte dig. Når den frivillige organisation kontakter dig, så vil de nogle gange bede om yderligere oplysninger som fx CV. Det kan også tænkes, at de inviterer dig til at være frivillige med det samme eller måske vil de gerne mødes med dig eller invitere dig til et introarrangement. 

To uger efter, du har ansøgt et frivilligjob, kontakter vi dig for at sikre os, at du har fået svar. Hvis du mod forventning ikke får svar på din ansøgning, så vil Frivilligjob.dks support gerne hjælpe dig med at få svar.

Organisationen svarer ikke på min henvendelse. Hvad gør jeg?

Det sker desværre, at organisationer enten ikke svarer eller er lang tid om at svare. Det kan skyldes mange ting – fx at jobbet er blevet besat uden at blive slettet fra Frivilligjob.dk, at mailen ikke når frem til organisationen eller at den frivillige eller ansatte, der står for at svare på henvendelserne, er på ferie. For at sikre, at ansøgere så vidt muligt for svar følger vi op på alle ansøgninger efter, at de er sendt via Frivilligjob.dks system. Hvis du ikke har hørt fra den organisation, du har søgt job hos, håber vi, at du vil tage dig tid til at svare på denne mail. Så følger vi nemlig op med organisationen – for selvfølgelig skal man have et svar, når man tilbyder at arbejde frivilligt.

Hvis du har søgt via direkte mail eller eksternt ansøgningssystem, så modtager du ikke automatisk opfølgning på din ansøgning, men vi hjælper altid gerne med at skabe kontakt til de ansvarlige bag et opslag