Skip links

Den frivillige – helhedstanken

Christian er en 25-årig studerende fra Sydfyn, der netop er blevet færdig med sit ottende semester på sit jurastudie. Han har altid haft interesse for frivilligt arbejde og begyndte som frivillig i november 2021 ved Aarhus Retshjælp, hvor han kunne bruge sine juridiske færdigheder til at hjælpe andre. Selvom det tog lidt tid at træffe beslutningen om at starte på grund af studieforpligtelser, blev han hurtigt engageret og grebet af det, da han gik i gang.

Det er tydeligt, at Christian nyder at gøre en positiv forskel i samfundet. Han udtrykker glæde ved at sidde med mennesker, forstå deres problemer og hjælpe dem direkte med juridiske udfordringer. For ham indebærer frivilligt arbejde mere end blot at yde en service; det handler om at skabe forståelse og hjælpe folk med at finde løsninger på deres problemer.

Jeg har en god følelse, når jeg går fra retshjælpen, fordi jeg har hjulpet mennesker direkte. Jeg har siddet fysisk med dem, og jeg har brugt min fritid på det

Selvom Christian står over for både positive og udfordrende situationer som frivillig, er det tydeligt, at han ser hver oplevelse som en mulighed for læring. Han frygter ikke at tackle komplekse sager eller udfordrende klienter, og han stræber altid efter at finde den bedste måde at hjælpe på. Hans evne til klart og tålmodigt at kommunikere med folk i nød viser hans empati og hengivenhed for at gøre en forskel.

Christian bemærker også den sociale dynamik og det fællesskab, der opstår blandt frivillige ved Aarhus Retshjælp. Han ser sine medfrivillige som kolleger, der deler en fælles målsætning om at hjælpe samfundets mest sårbare. Sammen deler de ikke kun juridiske kompetencer, men skaber også stærke relationer og et støttende miljø.

Er du frivillig, gavner det tre parter: Hele samfundet, den person du direkte hjælper, og de personer i den gruppe, f.eks. foreningslivet. Og så faktisk også dig selv

Selvom Christian ikke altid søger det, er det sociale aspekt af frivillighed blevet en værdifuld bonus for ham. Han har formået at opbygge tætte venskaber med nogle af sine medfrivillige, hvilket viser, hvordan frivilligt arbejde kan forene mennesker og skabe et meningsfuldt fællesskab.

I løbet af de kommende år ser Christian frivilligt arbejde som en integreret del af sin tilgang til juraen. Han ønsker at fortsætte med at bruge sine færdigheder og viden til at hjælpe dem i samfundet, der har mest brug for det. Han tror på vigtigheden af at hjælpe og støtte hinanden som medmennesker og mener, at frivilligt arbejde er en kraftfuld måde at opnå dette på.

Christians engagement og motivation som frivillig afspejler hans ønske om at skabe en positiv indvirkning på samfundet og hjælpe dem, der har brug for det. Hans dedikation til at bruge sine juridiske færdigheder til at hjælpe andre og hans forståelse af vigtigheden ved at bidrage til fællesskabet gør ham til en inspirerende og engageret frivillig.

Christian er en engageret og dedikeret person med en dyb passion for frivillighed og menneskelig hjælp. Gennem sin tid som frivillig ved Aarhus Retshjælp har han vist bemærkelsesværdig forpligtelse til at bistå og støtte folk i juridiske udfordringer. Han har udviklet en unik tilgang til sin frivillige tjeneste, hvor hans primære mål er at hjælpe og gøre en positiv forskel i menneskers liv.

Man skal gøre det for sig selv. Man skal gøre det for andre. Og man skal gøre det for samfundet. Det er en helhedstanke

Kunne du også tænke dig, at være frivillig ved Aarhus Retshjælp, så kan du ligesom Christian surfe lidt rundt på frivilligjob.dk og finde det helt rigtige frivillige job lige her

Du kan læse mere om Aarhus Retshjælp og dets arbejde her: http://www.aarhusretshjaelp.dk/

Eller følge Aarhus Retshjælp på deres Facebook