Skip links

Ditte er frivillig ved aflastningstjenesten: “Det er en relation, jeg vil holde fast i!”

Frivilligjob.dks Bitten har haft en god og inspirerende samtale med Ditte på 27 år, som er frivillig ved Aflastningstjenesten. Læs med om, hvorfor Ditte er så glad for at være frivillig besøgsven hos en ældre kvinde, som følte sig ensom.

Næsten ved et tilfælde blev den 27-årige Ditte frivillig ved Aflastningstjenesten. Ditte var nemlig i gang med at skrive en opgave på ergoterapeutstudiet, hvor Ditte skulle skrive om ensomme pensionister i Esbjerg. Men pludselig dukkede Aflastningstjenesten op på Dittes computerskærm. Aflastningstjenesten som er en organisation drevet af frivillige, søgte frivillige, og netop dér greb Ditte altså chancen. Og allerede to dage efter svarede Aflastningstjenesten hende, og inviterede hende til en indledende samtale.

Et telefonnummer i hånden
Da Ditte nogle dage senere kom til en indledende samtale, blev hun informeret om, hvilke forskellige tjenester Aflastningstjenesten tilbød. Aflastningstjensten og Ditte blev enige om, at hun gerne ville være besøgsven. Dernæst ringede Aflastningstjenesten til en ældre kvinde, og spurgte, om hun mon kunne være interesseret i, at Ditte kontaktede hende. Det ville den ældre dame heldigvis gerne. Så Ditte fik et telefonnummer, så hun kunne tage kontakt til den ældre dame, og ikke mange dage senere, sad hun og hyggesnakkede og spiste aftensmad med en ældre kvinde, som skulle vise sig at blive en rigtig god ven for Ditte.

“Vi blev enige om, at jeg gerne måtte komme igen”
Efter det første vellykkede besøg blev den ældre kvinde og Ditte hurtigt enige om, at Ditte altså gerne måtte komme igen. De aftalte at have en fast mødedag om tirsdagen til aftensmad og hygge-snak. Netop dét at nyde et måltid sammen fandt Ditte ud af, betød rigtig meget for den ældre kvinde: “For at få lov til at lave mad til et andet menneske er bare noget andet, end blot at skulle lave mad til sig selv” fortæller Ditte.

En relation som Ditte vil holde fast i
Da Bitten spørger Ditte ind til, om det er en relation, som Ditte vil blive ved med at have på længere sigt, er Ditte hurtig til at svare:

“Ja, det er en relation, som jeg vil holde fast i. Det gode er, at det er om aftenen, at vi mødes. Så når den dag kommer, hvor jeg ikke er studerende mere, og får et fuldtidsjob, kan jeg stadig komme hjem til hende og spise aftensmad. Tiden er jo den samme, om jeg sidder hjemme og spiser aftensmad med min kæreste, eller spiser det med den ældre kvinde”.

Yderligere fortæller Ditte også Bitten om, at det virkeligt er rart at vide, at hun er med til forebygge ensomhed, blot ved at komme en gang om ugen.

“Den éne gang om ugen, gør virkelig en forskel”
Ditte fortæller også om engang, hvor Ditte var blevet syg, og derfor blev nødt til at aflyse deres tirsdagsmøde. Netop dér fandt Ditte også ud af, at hendes besøg virkelig betød noget for den ældre kvinde, for som kvinden skrev tilbage i en sms, glædede hun sig allerede til at Ditte blev rask, så hun kunne se frem til at få besøg igen. Og den ældre kvinde er ikke den eneste, som ser frem til deres ugentlige møder: Det gør Ditte nemlig også selv, for som hun fortæller:

“Vi snakker virkeligt godt sammen. Det er dejligt at få en ny ven, som man kan dele et socialt samvær med. Jeg er faktisk rigtig glad, når jeg er hjemme ved hende, og det giver mig et afbræk fra hverdagen. For hjemme ved hende er det bare afslappende, stille og roligt. Og vi kan have gode samtaler i ro og mag”.

Ditte er frivillig, fordi …
Som altid spørger vi vores frivillige, om de kan afslutte sætningen med, hvorfor netop de er frivillig, så det fik Ditte også lov til. Dittes svar var:

” Jeg er frivillig, fordi jeg godt kan lide at være sammen med andre mennesker og at gøre andre mennesker glade. Og så har jeg endda fået en ny ven.”

Os fra Frivilligjob.dk giver Ditte en kæmpe high-five. Ditte, du gør en forskel i kampen mod ensomhed!

Hvis du kunne tænke, at arbejde med lignende frivilligt arbejde for aflastningstjenesten, har Aflastningstjeneste på nuværende tidspunkt nedenstående jobs på Frivilligjob.dk:

”Vi søger besøgsvenner nogle timer om ugen”
https://frivilligjob.dk/job/111383/vi-soger-besogsvenner-nogle-timer-om-ugen

”Vi søger frivillige til psykiatrisk afdeling på Spangsbjerg i Esbjerg”
https://frivilligjob.dk/job/91318/vi-soger-frivillige-til-psykiatrisk-afdeling-pa-spangsbjerg-i-esbjerg

”Vi søger frivillige til vågetjenesten”
https://frivilligjob.dk/job/91320/vi-soger-frivillige-til-vagetjenesten