Skip links

Kræftens Bekæmpelses lokalforening i København bruger frivilligjob.dk til at rekruttere frivillige: ”Passionen er det allervigtigste!”

Frivilligjob.dk’s Bitten har haft en god og inspirerende samtale med formanden for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i København: En samtale om lokalforeningens arbejde, og om de frivillige, de rekrutterer gennem Frivilligjob.dk, og sidst men ikke mindst fortalte formanden, hvordan lokalforeningen bruger Frivilligjob.dk som rekrutteringskanal.

“Vi fik så mange ansøgere på den nyopstartede indsats, at vi kunne lukke opslaget efter blot to dage”

Kræftens Bekæmpelses lokalforening i København begyndte for alvor at rekruttere frivillige, da de fik deres nye formand i april 2022 – og herefter gik det stærkt: For Lokalforeningen fik blandt andre otte nye ansigter i deres bestyrelse og seks nye ansigter til et helt nyopstartet projekt, som skal hjælpe indvandrere og ikke-dansktalende borgere, der er berørt af kræft. Netop det nyopstartede projekt gik som varmt brød på Frivilligjob.dk: Faktisk fik Kræftens Bekæmpelses Lokalforeningen i København så mange ansøgere, at de kunne lukke opslaget efter blot to dage, og som formanden fortæller: “Vi har lige brugt frivilligjob.dk til at lave en ny indsatsgruppe, hvor alle frivillige er blevet rekruttereret gennem Frivilligjob.dk’s engelske side volunteering.dk. I første omgang har vi rekrutteret seks frivillige, og ellers har vi ti ekstra ansøgere på vores [Kræftens Bekæmpelses lokalforenings] kontaktliste. Vi fik så mange ansøgere på den nyopstartede indsats, at vi kunne lukke opslaget efter blot to dage”.

Målet for lokalforeningen er at hjælpe alle, som er berørt af kræft

Da Bitten spørger formanden for Lokalforeningen om, hvilken forskel de frivillige gør i arbejdet i Kræftens Bekæmpelses lokalforening i København, er formanden hurtig til at svare:

“Vores mål er at hjælpe alle, som er berørt af kræft – hvad end det er patienter eller pårørende”.

Endvidere fortæller formanden at lokalforeningen har en række forskellige indsatser i deres lokalforening, hvor man i fællesskab snakker med de frivillige om, hvad den frivilliges arbejde skal indeholde. Formanden uddyber det med:

“Måden, der arbejdes på, er, at alle de frivillige, der rekrutteres, byder ind på, hvilke arbejdsområder de ønsker at arbejde med. De får efterfølgende et arbejdsområde, som de har det fulde ansvar over. Når de [de rekrutterede frivillige] vælger nogle arbejdsopgaver, så tager de virkelig også arbejdsopgaven på sig. De frivillige tager mange opgaver og hjælper til inden for det område, de synes er mest interessant, og ikke mindst hvor de har deres kompetencer”.

Hvorfor bruger Kræftens Bekæmpelses lokalforening i København Frivilligjob.dk – og anbefaler de det til andre organisationer og foreninger?

Da Bitten spørger formanden, om han vil anbefale at rekruttere frivillige gennem Frivilligjob.dk, svarer han, at det vil han helt sikkert, da de ansøgere foreningen har fået, har været meget kvalificeret. Når foreningen fx har søgt en kasserer, har de fået henvendelser fra mennesker med økonomisk indsigt, og når de har søgt nye bestyrelsesmedlemmer, er det bl.a. mennesker med gode koordinerings kompetencer.
Formanden fortæller også om en frivillig, som foreningen rekrutterede i forbindelse med en ny arbejdsgruppe, men hvor den frivillige sidenhen både er blevet frivillig i lokalforenings bestyrelse og endvidere står for lokalforeningens SoMe. Lokalforeningen giver altså plads og råd til, at man kan vokse som frivillig, og at der er plads til at være, hvad formanden kalder “super dedikeret”.

Et godt råd fra formanden til brugen af frivilligjob.dk

Da Bitten snakkede med formanden, kom han med et godt råd, som har virket for lokalforeningen i forhold til at have et kontinuerligt flow i ansøgninger fra frivillige. Formanden fortæller således:

“Det har virket godt for os at have to slags opslag: Ét, som ligger hele året rundt på Frivilligjob.dk, og som forsøger at rekruttere frivillige mere bredt. Herefter tager jeg [formanden] en snak med den potentielle frivillige om, hvad den frivillige har lyst til at arbejde med, og hvor vi eventuelt kan placere den frivillige. Udover det har vi løbende rekrutteringsopslag, som er mere specifikke i forhold til arbejdsopgaverne. Det vil sige, at vi har to former for opslag, som giver et godt flow.”

Alligevel er det absolut vigtigste, når lokalforeningen i København rekruttere frivillige, at passionen er der. For som formanden slutter vores samtale af med:

“Den vigtigste kompetence er at ville hjælpe andre i den gode sags tjeneste: At man er passioneret om at hjælpe andre”.

Sikke et motiverende citat at slutte af med. Tak til formanden for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i København for at ville være med til at tage en snak om hvorfor, hvordan og hvad de bruger Frivilligjob.dk til.
I mellemtiden kan du tjekke Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Københavns nuværende aktive jobs på Frivilligjob.dk ud:

https://frivillijob.dk/job/141619/frivillige-soges-til-kraeftens-bekaempelses-sol-udvalg-i-kobenhavn

https://frivilligjob.dk/job/140545/distriktsledere-soges-til-kraeftens-bekaempelses-landsindsamling-i-kobenhavn 

https://frivilligjob.dk/job/131759/vil-du-saette-fokus-pa-kraeftsagen-i-kobenhavn


Hvis du eller din forening har lyst til at fortælle jeres gode historie, er du/I mere end velkommen til at skrive til enten Bitten eller Clara Maria på nedenstående kontakt information.

Bitten Spicker, Studentermedhjælper
Tlf.: 31685687
Mail: bitten@frise.dk

Eller

Clara Maria, Redaktør
tlf.: 31678160
Mail: claramaria@frise.dk