Skip links

Maja er frivillig, fordi hun aldrig glemmer dén betydningsfulde voksne, som trådte ind i hendes liv, da hun havde mest brug for det.
Maja er frivillig i NGO-projektet Bindeleddet på unge-herberget på Malmøgade
Maja er frivillig på unge-herberget Bindeleddet. Her har Maja været siden mart 2022 en gang om ugen i to timer af gangen. Af og til planlægges der dog større aktiviteter, hvor Maja er frivillig i flere timer – men så bliver der også skruet ekstra op for hygge og sjov som fx en biograftur.

Et bindled i ordets egentlige forstand
I sin egentlige forstand er NGO-projektet ”Bindeleddet” dét, som binder unge hjemløse, unge tidligere anbragte og unge psykisk og socialt sårbare sammen med en mentor. Netop for at få en god forbindelse.
Egentlig er Majas arbejde todelt i og med, at hun kommer på Malmøgade en gang om ugen og laver aktiviteter med de unge. Hvis der med tiden opstår en særlig god kemi mellem Maja og en af de unge, kan de blive matchet op i et mentorskab sammen. Herefter vil Majas primære opgave bestå i at hjælpe og støtte den unge – dvs. Majas mentee – mhp. at lave sociale aktiviteter sammen. Når relationen er stærk nok, er målet at hjælpe den unge med at komme ud i sociale sammenhænge. Men lige nu består Majas frivillige job i at lave en masse aktiviteter med de unge på Malmøgade. Her laver Maja sammen med de unge bl.a. mad sammen, spiller spil og tager på ture ud af huset. Alt i alt rummer et frivilligt arbejde på Malmøgade en masse aktiviteter, en masse hygge og en masse gode snakke.


At gøre en forskel for et andet menneske, er det, som driver Maja
For Maja er det helt essentielle dét at kunne være og gøre noget for et andet menneske, for som Maja fortæller:

“Jeg [Maja] kan lide, at jeg forhåbentlig gør en forskel for de unge mennesker. Det er tilfredsstillende at se, hvordan de unge er glade i ens selskab – det smitter af på en selv også! Derudover er det fedt at være en del af et helt unikt fællesskab og lære nye mennesker at kende. Det er fedt vi er en hel flok – både frivillige og unge – der er sammen om en sag.”


Videre fortæller Maja også:

”Det at kunne gøre en forskel for et andet menneske, er virkelig noget der driver mig.”

Et boost af dopamin og endorfiner
Yderligere har vi også spurgt Maja om, hvilken følelse hun går fra sit frivillige job med, når arbejdsdagen er forbi. Og her giver Maja en meget positiv tilbagemelding:


Jeg [Maja] er altid glad! Det er som om, at min krop bliver, boostet med dopamin og endorfiner. Det er meget tilfredsstillende, og jeg er bare virkelig glad bagefter.”

Hertil fortæller Maja også, at hun mener, at man bare skal kaste sig ud i at ”jobbe” som frivillig, netop fordi det er givende på alle tænkelige måder, som Maja fortæller i nedenstående citat:

”Det er både givende for dem, man arbejder med, men det giver også én selv en hel masse.”

Maja glemmer aldrig den voksne, som trådte ind i hendes liv, da hun havde aller mest brug for det

Som en afsluttende bemærkning har vi bedt Maja om at fortælle, hvorfor netop Maja er frivillig. Her kommer Maja med et virkelig smukt svar. Læs selv nedenstående fra Maja:

”Jeg [Maja] er frivillig, fordi jeg aldrig glemmer dén betydningsfulde voksne, som trådte ind i mit liv for mange år siden, da jeg havde allermest brug for det og ændrede det i en positiv retning. Dén person vil jeg gerne være for et andet menneske.”

Os fra frivilligjob.dk sender en kæmpe ”high-five ”og en ordentlig ”virtuel krammer” for din fantastiske indsats.

_______________________________________________________________________________

Bindeleddet på frivilligjob.dk
Vi – og måske dig , som potentiel frivillig – er så heldige, at organisationen Bindeleddet søger en masse frivilligt arbejde via frivilligjob.dk. Tjek endelig nedenstående jobs.