Skip links

For Anne er det meningsfulde det bærende element i hendes frivillige arbejdeOs på frivilligjob.dk har fået lov til at spørge Anne, som er frivillig på plejehjemmet Ceres Huset spørgsmål om dét at være frivillig. Læs med og lær mere om Annas erfaringer med at ”jobbe” som frivillig.


Anne arbejder frivillig på plejehjemmet Ceres Huset

Anne har i knap halvandet år været frivillig på plejehjemmet Ceres huset. Her hjælper hun til med gudstjenesterne som afholdes én gang om måneden. Netop det, at Anne hjælper til med gudstjenestedelen, er rigtig smart: For Anne er nemlig teologi studerende.
Når Anne er med til gudstjenesterne som frivillig følger hun beboerne hen til gudstjenesten fra beboernes lejeligheder og deler salmebøger ud, når de er kommet hen i fællesrummet. Under gudstjenesten hjælper Anne også præsten med at dele nadver ud. Efter gudstjenester er Anne med til at sidde, snakke og hygge med de ældre over enten en kop kaffe eller en kop te.

At Anne netop er på et plejehjem, giver Anne lov til at møde mennesker, som hun ellers ikke ville have mødt i sin hverdag. Anne svarer nemlig sådan her, da vi spørger hende om, hvad det giver hende at være frivillig:

”Jeg [Anne] får lov til at bruge tid med nogle mennesker, som jeg ikke ellers ville møde i min hverdag, og en gruppe mennesker som heller ikke ser mange i min aldersgruppe. Jeg har efterhånden været der så mange gange, at jeg kender flere af dem – så det er rart at se dem og snakke over en kop kaffe efter gudstjenesten. Jeg giver lidt af min tid til dem, og jeg får en masse godt igen.”

Det meningsfulde aspekt
I tillæg til overstående spørgsmål, har vi også spurgt Anne om, hvilken følelse hun går fra dit job med?:

”Jeg [Anne] er glad. Jeg får lov at gøre en forskel for andre ved at tilbringe noget af min tid sammen med nogle rare mennesker. Det er meningsfuldt.

Nu hvor Anne er lidt af en haj i forhold til dét at ”jobbe” frivilligt, har vi også spurgt Anne om, om hun har nogle gode råd til andre, som gerne vil være frivillig. Hertil svarer Anne:

”Man skal bare springe ud i det! Det er både sjovt og givende – og man bliver glad af at være noget for andre. Man skal dog vurdere med sig selv på forhånd, hvor meget tid man har til det. Man kan sagtens hjælpe til nogle steder, uden at det kræver, at man ligger rigtig mange timer i det – lidt har også ret. Jeg er studerende, så for mig passer det godt med en gang om måneden. Det er træls at begynde på noget, for derefter at må springe fra eller skære meget ned på det, for der er nogen, der regner med en. Så hellere konstatere, at man har tid til at hjælpe mere, end man først troede. Derudover betyder det noget, at man vælger et område, som giver mening for en.”


Jeg er frivillig fordi…         
Som afslutning får Anne lov til at slutte sætningen: Jeg er frivillig fordi…

”Det er hyggeligt og sjovt, og det er dejligt at kunne være noget for andre. Jeg [Anne] får lov til at bruge tid sammen med nogle mennesker, som er et andet sted i livet end mig, og det er rart at få et nyt blik på livet en gang i mellem.”


Tak Anne fordi du gør en forskel, og fordi du skaber mening for andre. En kæmpe ”high-five” til dig fra os på frivilligjob.dk

________________________________________________________________________________________________________________

Ceres Huset (plejehjem) er på frivilligjob.dk
Vi er så heldige, at netop Ceres Huset, som Anne arbejder frivilligt hos, faktisk er på frivilligjob.dk. I skrivende stund søger de følgende:

 ”Beautysalon på plejehjem”
En eller to personer, der har lyst til at lægge neglelak, ansigtsmasker og evt. en smule make-up på nogle af husets beboere
Læs mere om det frivillige job via nedenstående link: https://frivilligjob.dk/job/140262/beautysalon-pa-plejehjem

Har du lyst til at fortælle om det at være frivillig, eller har du en god historie? Så kontakt os endelig på en af nedenstående mail. Vi giver selvfølgelig kaffen.

Clara Maria, Redaktør
tlf.: 31678160
Mail: claramaria@frise.dk

Eller

Bitten Spicker, Studentermedhjælper
Tlf.: 31685687
Mail: bitten@frise.dk