Skip links

Hvilke overvejelser kan du gøre dig inden du søger et frivilligjob?

Måske du er kommet til det stadie i dit liv, hvor du har lyst til at gøre noget godt for nogle eller noget, eller for at få lidt ’guf’ på dit CV. Uagtet hvad din motivation er for at blive frivillig, er det godt at gøre sig nogle overvejelser, inden du begiver dig ud på dit nye eventyr. Derfor har vi har samlet en lille guide til nogle overvejelser du kan gøre dig inden du søger – og som kan være med til at indkredse din søgning, så du får dét frivillige job, som passer allerbedst til dig og omvendt det frivillige job, som kan få mest gavn af dig 😊.

Det er selvfølgelig altid let at anbefale sig selv. Men det tillader vi os alligevel at gøre. Vi er nemlig Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde, og hver dag ligger der over 2.000 opslag fra organisationer, der søger nye frivillige. Derfor synes vi, at det er et fortrinligt sted at starte din søgning, og selvom det måske ikke er gennem os, du finder dit næste frivillige arbejde, kan du sagtens bruge nedenstående som et ”meta-overvejelses-skema.” Det vigtigste er, at DU finder noget, som du er glad for.

På frivilligjob.dk har vi allerede gjort det smart for dig. Hvis du trykker på det, som hedder ”udvidet søgning”, kommer der en masse faner op, hvorfra du kan afgrænse din søgning med intentionen om at finde det job, som passer til dine kriterier som frivillig.


Geografi
Det er ret vigtigt, at dit næste frivilligjob ikke ligger for langt væk. Dvs. du skal kunne komme derhen på enten gåben, cykel, med offentlig transport eller i bil inden for en tid og distance, som passer til din hverdag. Vi anbefaler derfor, at du vælger noget som ikke ligger for langt væk fra din bopæl.

Yderligere er der to underkategorier, hvis du fx gerne vil arbejde hjemmefra som frivillig eller du kunne tænke dig at komme ud i den store verden som frivillig.

Arbejd hjemmefra
En anden mulighed er dog at vælge kategorien ”virtuel frivillig”. Dvs. at du kan arbejde hjemmefra, idet du arbejder virtuelt, fx via computer eller telefon.

Arbejd i udlandet
Hvis du har tænkt, at du snart vil ud at mærke verdens brede favne, kan det være, at du skulle overveje at kombinere det med et frivillig job i udlandet? Dog skal du være opmærksom på, at der altid vil være ekstra omkostninger ved at arbejde frivilligt i udlandet. Husk at tjekke hvad der er inkluderet i det frivillige job (fx kost og logi), og hvad der måske ikke er inkludereret (vacciner, forsikringer, flyrejse mv.). Alt dette bør du undersøge og aftale med arbejdsgiveren, før du tager afsted.

Opgavetype
Den fane, som hedder ”Opgavetype”, skal forstås som det overordnede felt, du som frivillig bedst kan se dig selv arbejde med. Hvis du fx elsker at være aktiv, kunne opgavetypen ”Træning og idræt” måske være noget for dig. Et andet eksempel kunne være, hvis du gerne vil gøre en ekstra indsat i klimakampen. Her kunne opgavetypen ”Bæredygtighed og genbrug” måske være interessant at undersøge. Det bedste er, at du på en og samme tid, kan vælge lige så mange opgavetyper du vil, således at alle de opgavetyper, du synes lyder interessant, vil dukke op i din søgning.


Arbejdsområde

Mens ”Opgavetype” er den overordnede ramme, er ”Arbejdsområde” dét, som specificerer din søgning. Hvis du fx vælger opgavetypen ”Træning og idræt” for at vælge arbejdsområdet ”social arbejde og udsatte”
kan du fx finde et job som Fri-tids ven, hvor du går til sport med en person med et handicap. 

Organisation
Alle de organisationer, som er at finde inde på frivilligjob.dk, har været igennem en godkendelsesproces, for at sikre at de opfylder vores retningslinjer*, og dermed også at du arbejder under de bedste forhold. Derfor kan du trygt vælge mellem de forskellige organisationer i vores database.

Tid
Fanen ”Tid” er delt op i tre kategorier: ”Længere forløb”, ”tidsbegrænset” og ”Event”.Disse treunderkategorier indikerer det frivillige jobs længde. Når du søger et job som frivilligt er det vigtig for dig og din arbejdsgiver, at du har gjort dig nogle tanker om, hvor meget du kan og har lyst til bidrage med ift. tid. Frivillighed skal ikke være en sur pligt, eller noget man bliver ”stresset” over. Det skal være noget, man bliver glad i låget af 😊.

Super meget held og lykke med din søgning fra os på frivilligjob!

*https://frivilligjob.dk/retningslinjer.html

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til enten at ringe eller skrive en mail til os.
Telefon (tirsdag og torsdag kl. 10-13): 31 68 56 87
Mailadresse: info@frivilligjob.dk