Skip links

Nina er frivillig kommunikationsmedarbejder på Århus Børnehøjskole

Nina er frivillig kommunikationsmedarbejder på Århus Børnehøjskole: ” Jeg er glad for at kunne formidle noget, der kan skabe glæde for børn”.

Vi, på Frivilligjob.dk spurgte Nina, om hun mon kunne have lyst til at fortælle os om, hvad frivilligt arbejde betyder for hende. Dét ville heldigvis Nina gerne, og bød os på en kop kaffe og en snak på hendes kontor.

Nina er frivillig på Aarhus Børnehøjskole, hvor hun arbejder med Børnehøjskolens eksterne SoMe såsom udarbejde af tekster til kursusbeskrivelser, pjecer og SoMe. Indtil videre har Nina været frivillig på Børnehøjskolen – i skrivende stund – i snart et halvt år og kommer på Aarhus Børnehøjskole ca. hver anden uge, hvor hun har møder med de andre kommunikationsansvarlige.
Men det er slet ikke første gang, at Nina har arbejder som frivillig: Hun har gennem de seneste 7 år nemlig både været frivillig på Roskilde Festival, lektiehjælper i læringscafe ved Red Barnet, tutor på universitet af to omgange, frivillig sorggruppeleder og bestyrelsesmedlem i SoS (Studerende og sorg).

Selvom Nina har et flot CV i forhold til frivilligt arbejde, aftaler vi over kaffen, at spørgsmålene i dag tager udgangspunkt i arbejdet på Århus Børnehøjskolen.

Da vi spørger Nina om, hvad der i første omgang fik hende til at søge frivilligjobbet på Århus Børnehøjskole, er hun hurtigt til at svare:                    

”Jeg er meget glad for at skrive og har en stor interesse i formidling. Jeg er pt. specialeskrivende ved Århus Universitet i Nordisk sprog og litteratur, Hvor jeg tit dykker ned i tunge teorier og indviklede analysearbejde. Derfor er det også nogle gange fedt at skrive en hyggelig og farverig historie om hverdagen på børnehøjskolen Her får jeg både mulighed for, at skrive et levende, sprudlende og eventyrligt sprog i øjenhøjde der samtidig også er informativt. Det vigtigste for mig er, at barnet kan se sig selv, i det jeg skriver.


Vi spørger også Nina om, hvad det giver hende at være frivillig? Og igen kommer Nina med et prompte svar:                

”Jeg er glad for, at jeg kan bruge mine kommunikative evner til at give børn lysten til at prøve nye ting af på børnehøjskolen. At gøre et godt budskab synligt er helt klart en værdi ved det.”

Inden vi tager den sidste slurk af vores kaffe, spørger vi Nina, om hun har nogle gode råd til andre, som gerne vil være frivillig? Til dette afsluttende spørgsmål svarede Nina:       

”Bare gør det! Jeg er udmærket klar over, at det er en kliché. Men hvis der er noget, som du synes lyder spændende, og hvor du har mulighed for at bruge dine kompetencer – hvad end det er menneskelige eller faglige -, så bare gør det! Jeg kan jo med rette slutte med anden kliché: Du får mere, end hvad du giver.”


Vi, på Frivilligjob.dk, siger tak til Nina – og alle jer andre frivillige – og sender jer alle en high five!

Har du lyst til at fortælle om det at være frivillig, eller har du en god historie? Så kontakt os endelig på en af nedenstående mail. Vi giver selvfølgelig kaffen 😊

Clara Maria, Redaktør
Tlf.: 31678160
Mail: claramaria@frise.dk

Eller Bitten Spicker, Studentermedhjælper
Tlf: 31685687
Mail: bitten@frise.dk