Skip links

Frivillig i bestyrelsen for katolsk ungdomsorganisation

Det er fedt, når hovedbestyrelsens visioner skinner igennem helt ud i lokalforeningerne. 

Lea Noval er frivillig i Den Katolske Kirkes børne- og ungdomsorganisation i Danmark (DUK), og hun glæder sig over, at visionerne, hun er med til at sætte retning for, efterhånden er begyndt at skinne igennem helt ud i de ca. 30 lokale foreninger rundt om i landet.

Foreningslivet har altid betydet meget for Lea, og hun har været medlem af hovedbestyrelsen for DUK (Danmarks Unge Katolikker) i seks år – og de seneste tre år som formand: “Jeg brænder for at være med til at styrke de gode ting i organisationen, at ændre ting, der kan gøres bedre og sikre, at troen er med i alt, hvad vi gør.”

Troen i centrum

DUK er stiftet for 73 år siden. Ankeret i organisationen er ifølge Lea de ca. fem årlige sommerlejre og et antal weekendarrangementer for børn og unge i alderen 7-18 år: “Mine forældre sendte mig afsted på sommerlejr, ligesom deres forældre også gjorde, og dermed er jeg nu tredje generation DUK’er,” forklarer Lea.

Troen skal være i centrum for alt, hvad vi foretager os i organisationen. Det kan synes oplagt i en kirkelig organisation, men sådan har det ikke altid været. Jeg har været med til at sætte fokus på, at det skal være en selvfølge at bede en bøn, at tale om sin tro, at det er helt naturligt at stille spørgsmål og undre sig,” understreger Lea.

Flere timer i døgnet

Det er ikke nok for Lea at være and for DUK. Næ, hun er såmænd også i gang med et fuldtidsstudie i af en kandidat i Pædagogisk psykologi på universitetet, OG så varetager hun desuden et job som studentermedhjælper i Ungdommens Røde Kors’ sekretariat.

Der måtte godt være flere timer i døgnet, men foreningslivet motiverer mig så meget, at jeg finder tid til det alligevel. Det lønnede job hos URK er desuden et økonomisk supplement gennem min studietid“, forklarer Lea.

Leas frivillige engagement har hverken været med henblik på at styrke sit CV, sin økonomi eller at få en idé til sit fremtidige job efter studiet: “Nej, de ting kommer i anden række, for foreningsarbejde kan så meget mere.”

Lea har da gjort sig overvejelser om sit fremtidige arbejdsliv og tænkte i første omgang, at hun måske lander i en frivillig organisation. Nu er hun blevet mere åben over for, hvad fremtiden bringer: “Jeg har endnu ikke fundet ud af mine muligheder. Men jeg er da blevet bevidst om, at det er godt for mit CV på sigt, at jeg har lært om ledelse meget tidligt i livet. Jeg har fx lært, at det er uhyre svært at professionalisere en ledelse, når den består af frivillige, og jeg skal finde en balance, når jeg både skal agere leder men også være en del af flokken,” siger hun og fortsætter:

Jeg oplever en stor glæde ved at være frivillig, jeg opbygger et kæmpe netværk både privat og professionelt. Eneste minus er, at der følger en del administrativt arbejde med, fx forberedelser til vores møder, det er lidt træls.

Om Danmarks Unge Katolikker (DUK)

DUK blev stiftet i 1948 og er Den Katolske Kirkes officielle børne- og ungdomsorganisation i Danmark. I DUK tager de efter eget udsagn hånd om troen og leder de unge på vej i samarbejde med menighederne, skolerne og andre katolske samarbejdspartnere.

Se mere påhttps://duk.dk/