Skip links

Krista er frivillig ved Kræftens Bekæmpelses Genbrugsbutik: “Man kan lave sit arbejde i det tempo og på den måde, som man kan – for ingen er ens”.

Sidste blogindlæg handlede om Bitten fra Frivilligjob.dk’s besøg hos Kræftens Bekæmpelses Genbrug på Åbogade 36 i Aarhus. Hvis du ikke allerede har læst reportagen, hvor Bitten fik sig en god snak om organisationsarbejde, frivillighed, gode arbejdsforhold og om, hvordan kollegaer løfter i fælles flok, kan du læse reportagen her: https://blog.frivilligjob.dk/bitten-fra-frivilligjob-dk-har-vaeret-paa-besoeg-hos-kraeftens-bekaempelses-genbrugsbutik-paa-aabogade-36-og-har-her-moedt-kraeftens-bekaempelses-distriktschef-det-er-et-privilegium-at-faa-l/.
Men i dette blogindlæg skal I møde Krista, som er en af dem, der sørger for, at butikken kan åbne og tilbyde kunder en god betjeninger og et flot sortiment mandag-fredag kl. 10-17 og lørdag kl. 10-13.

Søsteren tog Krista med i en af Kræftens Bekæmpelses Genbrugsbutikker
Da jeg, Bitten, spørger Krista om, hvad der i første omgang fik hende til at blive frivillig ved Kræftens Bekæmpelses Genbrug, viste det sig, at søsteren havde ret: Kræftens Bekæmpelses Genbrug var det helt rigtige sted for Krista. Krista fortæller nemlig:

“Jeg [Krista] blev alene for nogle år siden, og så skulle jeg have tiden til at gå med et eller andet. Derfor tog jeg rundt og kiggede lidt i forskellige genbrugsbutikker for at finde det helt rigtige sted. På min søsters opfordring aftalte jeg et møde med Kenneth, som er distriktschef for Kræftens Bekæmpelses Genbrug (Kenneth kunne I også læse om i sidste indlæg). Min søster var nemlig selv lige blevet frivillig i en af Kræftens Bekæmpelses Genbrugsbutikker på Sjælland, hvor hun også bor. Efter samtalen med Kenneth føltes det som det helt rigtige sted for mig, og nu er jeg altså her i Kræftens Bekæmpelses Genbrugsbutik i Århus”, fortæller Krista med et smil.

Arbejdsopgaverne som spænder vidt
I den 900 m2 store butik er der mange opgaver, som skal løses i løbet af en dag. Så derfor spørger jeg Krista om, hvad hendes arbejde i butikken består af, og hun fortæller følgende om sine arbejdsopgaver:

“Egentlig har jeg flere forskellige opgaver her i butikken. Først startede jeg nede i legetøjsafdelingen, men sidenhen har jeg også været i børnetøjsafdelingen. Men netop i børnetøjsafdelingen er det ret skiftende, hvor meget der kommer ind. Lige netop dér, er det ikke kontinuerligt, det er mere i perioder. Efterfølgende er jeg også kommet i afdelingen for børnebøger og børnefilm. Her er jeg om eftermiddag, og så tager jeg legetøjet om formiddagen. Jeg er her hver tirsdag hele dagen, så det passer med, at jeg kan tage det ene om formiddagen og det andet om eftermiddagen.”

Krista er en effektiv kvinde
Foruden de arbejdsopgaver, der er knyttet til børneafdelingen, fortæller Krista også, at hun hjælper til ved kassen om eftermiddagen. Man kan vist roligt sige, at Krista er en effektiv kvinde. Så når der ikke er kunder ved kassen, smutter Krista ned og arbejder i afdelingen for børnebøger og børnefilm.
Som om det ikke skulle være nok, fortæller Krista, at hun også guider kunder i butikken, så hun dermed også har en del kundekontakt. Og hvis kunderne har spørgsmål, som Krista ikke – med hendes egne ord – har forstand på, sørger hun for at finde en, som kan guide kunderne.
Men selvom Krista er en effektiv kvinde, er det også vigtigt for hende at pointere, at man ikke behøver at være super hurtigt eller super effektiv, for som Krista fortæller:

”Man kan lave sit arbejde i det tempo og på den måde, som man kan – for ingen er ens”.

Det er den gode gerning, som er det vigtigste for Krista
Ud fra hvad Krista fortæller, kan man fornemme, at det er alt vedrørende børn, som Kristas arbejde i butikken primært har kredset om. Derfor spørger jeg Krista, om hun har en særlig interesse for netop børn. Hertil svarer Krista:

“Jeg har selvfølgelig en interesse i børn, for jeg er også blevet oldemor. Men den primære årsag til at jeg startede i legetøjsafdelingen var, at butikken manglede en netop i den afdeling. Egentlig er det underordnet for mig, hvad jeg laver, når jeg arbejder som frivillig. For mig er det nemlig den gode gerning, som tæller.”

Et super godt sammenhold
Selvom det for Krista er den gode gerning, som er det helt centrale i hendes frivillige arbejde, så fortæller hun også om, hvor godt et sammenhold der er på Åbogade 36:

“Jeg [Krista] synes, at vi har et super godt hold her på Åbogade både om formiddagen og om eftermiddagen. Der er jo både nogle, som møder ind om formiddagen, ligesom der er nogle, som møder ind om eftermiddagen. Men vi har det godt med hinanden alle sammen. Egentlig er det bare rart at være her. For man kan en masse, når man sætter de rigtige folk sammen.”

Kristas sætning må være en god måde at slutte netop dette blogindlæg på: Man kan en masse, når man sætter de rigtige folk sammen.

Vi vil gerne sige tak til Kræftens Bekæmpelse på Åbogade 36, fordi vi måtte komme på besøg i den skønne butik. Og vi kan godt hilse og sige: Den flotte butik og de dygtige frivillige er et besøg værd!